Web site için hazırlanan, ürün ya da hizmet makale içeriği, dikkat çekici olmalıdır.

Haber bir kitleyi hedef alan ve duyuru için yazılan yazı türüdür. Bu yazı son dakika yaşanan bir olay, olgu ve durum ile ilgili edinilen bilgi veya duyulan bir söylenti olabilir. Konum, kişi, iş yapış şekli ya da bir başarı öyküsünü içine alabilir. ​Haber yazısı, iyi bir editör sürecinden geçer. Çünkü, hazırlanan metnin içeriği zengin ve dikkat çekici olmak zorundadır. Aksi halde, haber değeri taşımaz. Ayrıca, bu yazı kolay anlaşılır ve 7 yaşından 70 yaşına kadar her kesime hitap etmelidir. Kısaca, hazırlanan bir makale 7 yaşında ki çocuğa göre yazılmalıdır.

Kalite Düzeyi Yüksek Bir Haber Nasıl Yazılır?

Bir web site için hazırlanan ürün ya da hizmete ait makale içeriği dikkat çekici bir özelliğe sahip olmalıdır. Tanıtım yazısı ile reklam metni için özelliğe değil, daha çok avantaja odaklı yazılmalıdır. Birçok insan ilk önce avantajı öne alır. Bu durum, sosyal medya içinde geçerlidir. Bir ürün, hizmet veya firma tanıtımı için iyi bir haber yazısı yazılabilir. Bu tür dikkat çeken bir yazı ile web site başarılı olur. Hece, kelime, cümle ve paragraf kullanımı habere göre dizayn edilmelidir. Plansız yazılan bir metin okuyucu kitleye ulaşmaz.

Bir cümle, kelime yüzde oranı, cümle başına düşen ortalama kelime ve kelime başına düşen ortalama hece sayısı ayrı hesap edilmelidir. Kalite düzeyi yüksek bir makale web sitenin otorite değerini artırır.

Bir yazının güçlü olması için Türkçe iyi kullanılmalıdır.

Türkçe zor ve çok geniş bir dildir. Bir konu anlatırken tane tane yazılmalı ve çok iyi anlaşılmalıdır. Birçok insan ya da müşteri en doğru işi bulmak için geniş ve detaylı araştırır. Bir yazı için detay çok önemlidir. İnternet ağında atılan her adım yazı ile atılır. Bir insanın konuşma dili ile internet dili farklıdır. Ağ'da, nokta ile virgül daha çok konuşur. ​

Yazı değeri yüksek bir makale veya tanıtım yazısı için bilgi alın.

1.1.2022

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski