AVM Sektörünün 2023 Yol Haritasi Belli Oldu

AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, alışveriş merkezlerinin zaman içinde ihracat merkezi ve güvenli alışveriş adresi haline geldiğini vurguladı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Altaş, "O zamanlar ihracat merkezi olan AVM'lerimiz, günümüzde alışveriş turizminin ve güvenli alışverişin adresi haline geldi. Dolayısıyla hem sosyal hem de ekonomik anlamda ülkemize büyük katma değer sağlıyoruz." Organize perakende sektörünün tedarikçilerden bayilere, yatırımcılardan dernek ve kuruluşlara kadar birbirini besleyen halkalardan oluşan bir zincir olduğunu belirten Altaş, "Bu halkalardan birinde meydana gelen bir arıza tüm zinciri etkiler. Bu halkalar arasında onu besleyerek ülkenin lokomotif sektörlerinden biri haline geldi” dedi.

"AVM ekosistemi yaklaşık 2,1 milyon kişiye istihdam sağlıyor"

Altaş, AVM'lerin gelişmesiyle yurt içinde farklı markalarla rekabet etme imkanı bulan yerli markaların yurtdışındaki başarılarının bu yönlerini güçlendirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Yurt dışında açılan her yeni Türk mağazası bizim için gurur kaynağıdır. EY öncülüğünde hazırladığımız rapor, alışveriş merkezi ekosisteminin yaklaşık 2,1 milyon kişiye istihdam sağladığını gösteriyor. Öte yandan ihracat yaptığımız AVM'lerimiz alışveriş turizminin ve güvenli alışverişin adresi olmuştur. Bu nedenle ülkemize hem sosyal hem de ekonomik anlamda büyük katma değer sağlamaktayız. Ekonomiye katkı derken yaklaşık 14 milyon metrekare alanda hizmet veren 445 alışveriş merkezimiz Bugün ülkemizde arazilerin, kayıt dışı ekonomiye izin vermemesi, insanların can güvenliği endişesi duymadan alışveriş yapmasına ve sosyalleşmesine olanak sağlaması, ayrıca satın alınan ürün veya hizmetin muhatabının her zaman yerinde olmasıyla da öne çıkıyor.”

Zirvenin ana sponsoru olan Fiba Commercial Properties'in CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman, "Köklerimizdeki alışveriş merkezi kültürünü geliştirerek gelişimi geleceğe taşıma kararlıyız. Tüm gücümüzle Bunun bilincindeyiz, rekabeti rekabete dönüştürerek geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz." değerlendirmesini yaptı. Securitas Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, alışveriş merkezlerinin güvenli bir ortam sağlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Perakendenin önemli bir kısmı alışveriş merkezlerinin içinde yer alıyor. Tüm bunları korumamız gerekiyor." Zirvedeki diğer konuşmacılar, alışveriş merkezlerinde dönüşüm ve yeni finansman modelleri, alışveriş merkezlerinde sürdürülebilirlik, alışveriş merkezi güvenliği, geleceğin pazarlama trendleri, iletişimde yanlışlar, perakende 2023 yol haritası ve küresel sürdürülebilirlik trendleri konularında paylaşımlarda bulundu.

Haber Kaynağı: https://www.dunya.com/

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski