Yeni nesil teknolojilerde seçenekleri özel sektörle değerlendiriyoruz. Pekcan, "makine öğrenmesi", "blok zincir" gibi yenilikçi alanlarda proje ve uygulama geliştirmeyi sürdürdüklerini belirterek, "Birçok ülkenin aksine biz yeni nesil teknolojilerde bekle gör yaklaşımı yerine proaktif bir şekilde seçenekleri özel sektörle beraber değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı. Sanal ticaret heyeti ve sanal fuar gibi uygulamaları hayata geçirmeye başladıklarını anlatan Pekcan, Kovid-19 salgını sonrası dönem için yenilikçi yaklaşımların altyapısını şimdiden kurduklarını kaydetti.
Pekcan, Sanal Ticaret Akademisi platformuna da değinerek bugüne kadar akademiye 17 bin 238 kişinin kayıt yaptırdığını ve 2 bin 345 kişi eğitimi tamamlayarak sertifika aldığını bildirdi. Pekcan, "Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu" ile "Melek Yatırımcı Ağı" projeleri için çalışmaların sürdürüldüğünü dile getirdi.
E ticaretin nitelikli kullanımını teşvik etmek
Pekcan, "E-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız" kampanyasının daha fazla KOBİ'yi e-ticaret ile tanıştırmanın yanı sıra internet ve e-ticaretin daha nitelikli kullanılmasını teşvik etmeyi amaçladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: Bu kampanya sayesinde pazarlama sıkıntısı çeken küçük işletmelere çözüm getirmeyi amaçlıyoruz. KOBİ'lerin e-ticaret sayesinde büyümesi ve kurumsallaşarak emeklerinin karşılığını alabilmelerini arzu ediyoruz.
Yerel ürünlerin ve yerel üreticilerin e-ticaret sayesinde ürünlerini etkinlikle pazarlayabilmelerini, katma değer elde etmelerini ümit ediyoruz.
Yorum Gönder